Představentvo AS ČR

File 118

Martin Pastyřík
Prezident Asociace sommelierů ČR

"Od roku 1975 jsem pracoval v hotelu InterContinental Praha. Postupně jako číšník, barman a od roku 1979 jako vedoucí vinárny Mazhaus v tomto hotelu. Na vinném lístku této vinárny bylo více než 100 druhů vín a prováděla se zde kvalitní práce s vínem, oceněná mnoha profesními uznáními. Od roku 1986 jsem byl jmenován vedoucím Nočního klubu. Při rozsáhlé rekonstrukci hotelu InterContinental v roce 1993 jsem absolvoval pracovní stáže v hotelech InterContinental Stuttgart a Londýn. V obou hotelech jsem měl příležitost setkání se špičkovou gastronomií podpořenou vynikající prací s kvalitními víny."
"Po návratu do Prahy jsem byl jmenován vedoucím 9. patra v hotelu, kam patřily banketní prostory a restaurace Zlatá Praha. Zde jsme společně s několika kolegy založili v roce 1997 Asociaci sommeliérů ČR a já byl jmenován jejím presidentem. V roce 1998 jsem tuto asociaci a hlavně její činnost a plány prezentoval na zasedání Mezinárodní asociace sommeliérů ve Vídni. Tam jsme také byli přijati za jejího řádného člena. Toto přijetí nám umožňuje pravidelnou účast na všech akcích, které tato organizace ve světě pořádá. Jsou to odborné semináře, kongresy a hlavně mezinárodní soutěže jako Mistrovství světa a Evropy sommélierů. Díky našemu členství jsem zván do odborných komisí při těchto soutěžích, momentálně na mistrovství světa, které se uskutečnilo v roce 2010 v Chile."
"Díky degustátorským zkouškám, které jsem složil v roce 2000, jsem členem komise pro hodnocení vín jmenované Ministerstvem zemědělství ČR. Od roku 2000 provozuji vlastní restauraci, vinotéku a bar v Paláci Kinských na Staroměstském náměstí."
File 122

Ivo Dvořák 
Viceprezident Asociace sommelierů ČR

- jedenáctinásobný vítěz sommelierských soutěží v ČR
- vítěz Mistrovství světa Habanosommelier Havana
- soudní znalec v oboru víno a ostatní alkoholické nápoje
- absolvent WSET London Advanced
- držitel degustátorských zkoušek ČZPI a mezinárodního degustátorského osvědčení OIV
- spoluautor knihy HLEDÁNÍ PRAVDY O VÍNĚ - SOMMELIERSTVÍ
- recenzent knih: JÍDLO A VÍNO, manuálu sommeliera ASI - SOMMELIER, POVOLÁNÍ BUDOUCNOSTI.
- autor více než 290 odborných článků
- lektor Asociace sommelierů ČR - CERTIFIKÁT SOMMELIERA
File 126

Libor Nazarčuk
Víceprezident Asociace sommelierů ČR

- semifinalista mistrovství světa - XII Concours Mondial - Best Sommelier of the World (Rhodos 2007)
- trojnásobný mistr České republiky - Trophée Bohemia Sekt (Praha 2003, 2004, 2005)
- trojnásobný mistr Slovenska - Vinanza Trophy (Bratislava 2002, 2003, 2004)
- dvojnásobný vítěz soutěže Grand Prix sommelier (Brno 2003, 2005)
- trojnásobný vítěz soutěže Sommelier Znovín (Pardubice 2003, 2004, 2005)
- trojnásobný vítěz soutěže o Burgundský hrozen (Karlovy Vary 2002, 2003, 2004)
- držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO platného v celé Evropské unii
- člen Komise expertů pro hodnocení a zatřiďování vín
- držitel tří českých rekordů v sekání sektů - sabráži

Miroslav Jandora

Sekretář Asociace sommelierů ČR

File 534

Klára Kollárová

Člen představenstva

- 2.místo TROPHÉE BOHEMIA SEKT – SOMMELIER ČR 2012
- 3. místo Champagne Sommelier Trophée de Grand Jour de Champagne 2012
- 3. místo Znovín Sommelier 2012
- 3.místo TROPHÉE BOHEMIA SEKT – SOMMELIER ČR 2010
- Certifikát sommeliera „Stříbrný hrozen“
- WSET, Diploma course, Weinacademy Rust
File 506

Roman Novotný

Člen představenstva

- sommelier restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise od jejího otevření v roce 2006
- držitel certifikátu Advanced Course – Wines and Spirits International Weinakademie Österreich
- Certifikát sommeliera "Stříbrný odznak"
- senzorické zkoušky pro hodnocení vína na SZPI
- pravidelně zasedá v porotách při hodnocení vína a spolupracuje s časopisem Wine & Degustation
 
 

Zlatko Míčka

Člen představenstva

 

Revizní komise

Martin Marian

Hotel Regina

Aleš Pokorný

House Champagne

Tomáš Odermatt

Bacchus